Tuesday, December 21, 2021

Rudall carte flöjt dating

Rudall carte flöjt dating



Utan några sprickor eller fläckar alls. Båda har mycket små klyftor runt mundelen som jag har försökt få på bilder. Den här flöjten kommer att behöva några nya pads. Titta gärna på alla bilder, rudall carte flöjt dating. Vi har rengjort och oljat denna flöjt och monterat nya kuddar. Nu presenterar sig ett intressant pussel.





Rudall Rose Carte & Co., 20 Charing Cross Rd.



George Rudall föddes i och dog i Han lämnade armén i eller omkring och började lära ut flöjt i London. Först försåg Rudall sina elever med instrument som bar hans namn, men dessa gjordes faktiskt åt honom av flöjtmakaren Willis som bodde i Clement's Inn. I Rudall bildade ett partnerskap med Edinburgh flöjtmakare John Mitchell Rose och i Richard Carte gick med i firman.


De olika kombinationerna arbetade från en rad adresser, som är användbara i dejtinginstrument. Dessa är:. Informationen ovan är till stor del hämtad från Langwills Index of Musical Wind Instrument Makers.


Företaget begränsade sig inte till flöjter utan var särskilt involverade under de senare åren med ett brett utbud av blås- och blåsinstrument. Denna utveckling ska dock tas upp av en annan författare. För våra syften kan vi anta att intresset för flöjten med åtta tangenter som ett "finmusikinstrument" började avta från omkring ; visserligen finns det bevis för att få åtta nyckelinstrument tillverkades efter Medan enstaka instrument tillverkades fram till och efter sekelskiftet, omfattade perioden förmodligen den åtta nyckelns tidiga gyllene år, rudall carte flöjt dating.


Det är intressant att se vad mer som hände i världen under den perioden. I England uppfinner Stephenson sin "Rocket", Peel hans polisstyrka, barnarbete och slaveri var rudall carte flöjt dating, och den stora utställningen firar det viktorianska Storbritanniens storhet. Samma period i Amerika rudall carte flöjt dating Indianer flyttade till reservaten, slaget vid Alamo, den kaliforniska guldrushen, Lincoln som blev president och upptakten till inbördeskriget.


I den fortfarande mycket unga kolonin Australien, utforskning, rudall carte flöjt dating av landets inre, slut på dömda transporter och guld var några av periodens huvuddrag. I Irland orsakade misslyckandet med potatisskörden under ett antal år över en miljon människors död i svält, även om landet fortsatte att exportera mat i stora mängder till England.


De som kunde fly till Amerika och Australien, vilket avsevärt påverkade attityder och folkkulturen i dessa utvecklingsländer.


I andra delar av världen såg vi grekisk och belgisk självständighet, rudall carte flöjt dating, Den stora vandringen i Sydafrika, krig i Afghanistan, Kina och Krim, fortsatt social omvälvning i Frankrike, öppnandet av Japan och myteri i Indien. Det var en rik period för litteratur och bildkonst med Shelley, systrarna Bronte, Constable, Delacroix, Victor Hugo, Pushkin, Balzac, Hans Christian Andersen, Dickens, Gogol, Turner, Dumas, rudall carte flöjt dating, Poe, det prerafaelitiska brödraskapet, Millet, Melville Moby DickStowe Uncle Tom's CabinEmily Dickinson, Longfellow och Tennyson.


Inom musiken omfattar perioden Beethovens, Schuberts verk, rudall carte flöjt dating, Mendelssohn, Liszt, Berlioz, Chopin, Verdi, Wagner och Brahms. I början av 1800-talet nådde flöjten det åtta nyckelstadiet med uppfinningen av den "långa" F-tangenten, rudall carte flöjt dating. Instrumentet behöll ändå mycket av egenskaperna hos den tidigare tangenten eller barockflöjten.


De små och ganska likformiga fingerhålen gav en svag men måttligt enhetlig ton genom hela instrumentet; verkligen många av barocken korsfingrar rudall carte flöjt dating fortfarande användas framgångsrikt. Stämningen var dock inte bra, och den tillgängliga tonvolymen föll långt efter vad dagens större orkestrar och konsertlokaler krävde. Äran för att ha populariserat större hålflöjter går till familjen Nicholson - far och son, artister och lärare - som båda också förespråkade en hård, vass ton.


Flöjter märkta "C Nicholson Improved" gjordes av Prowse och såldes av Clementi, även om Nicholson själv föredrog flöjter av andra tillverkare, rudall carte flöjt dating, särskilt Potter och Astor. Men på ett intressant sätt var Nicholson också ansvarig för slutet av den åtta nyckelperioden. Boehm, som besökte London i, blev chockad av den anmärkningsvärda kraft som Nicholson kunde uppnå på sitt stora håliga instrument med åtta nyckel.


Han återvände till Tyskland för att börja arbeta på en helt reviderad flöjt. Genom att det nya instrumentet fulländades och tog sakta men säkert över från åtta tangenten. De gamla åtta nyckelflöjterna blev ett vanligt fynd i skrotbutiker och var ivrigt eftertraktade av irländska musiker, av vilka de flesta inte skulle ha haft råd med dem tidigare. Ett nytt liv för det åtta nyckelinstrumentet höll på att växa fram. Av 's rudall carte flöjt dating blev svårt att hitta tillräckligt många gamla flöjter för att tillfredsställa rudall carte flöjt dating av intresse för irländsk musik.


Intresset för att göra åtta nyckelflöjter igen verkar ha vuxit fram ungefär samtidigt i länder runt om i världen. Det finns en möjlighet och ett behov av att krönika väckelsen medan skaparna som startade den fortfarande lever.


Detta kan mycket väl vara föremål för rudall carte flöjt dating framtida studie Vi verkar veta lite om hur flöjter av tidiga rudall carte flöjt dating mitten av 1800-talet tillverkades. Vi kan nog anta att mänskliga muskler gav drivkraften, troligen i form av fotmanövrerade trampsvarvar. Märken på återstående instrument verkar tyda på att slitsar för nycklar skars av ett styrt skrapverktyg, förmodligen inte olikt en modern metallsvarv med korsglid.


Forskaren Robert Bigio antyder att arbetarna förmodligen inte arbetade utifrån planer utan från mallar och mätare. Det finns också bevis rudall carte flöjt dating, åtminstone under sina senare dagar engagerade Rudall, Carte och Co andra tillverkare, av vilka några tidigare varit anställda, för att tillverka sina instrument till lägre pris.


Vad som inte framgår av någon av företagets nedtecknade historia är hur företagets instrument varierade under de åtta nyckelperioderna. Därav denna forskningsstudie för att samla information från så många omfattningsinstrument som möjligt rudall carte flöjt dating försöka identifiera trender och hopp i deras utveckling.


Du kanske kan hjälpa till. En kort historia George Rudall föddes i och dog i The Historical Context Det är intressant att titta på vad mer som hände i världen under den perioden. Flöjtkontexten Vid 1800-talets skifte nådde flöjten det åtta nyckelstadiet med uppfinningen av den "långa" F-tangenten. Flöjttillverkning Vi verkar veta lite om hur flöjter från början till mitten av 1800-talet tillverkades.


Rudall, Rose eller Carte Models Study Vad som inte framgår av någon av företagets nedtecknade historia är hur företagets instrument varierade under de åtta nyckelperioderna.


För ytterligare information om Rudall, Rose eller Carte Models Study För att få reda på mina flöjter för irländsk musik Tillbaka till Terry McGee Flute Maker hemsida





gratis ryska dejtingsajter kvinnor



Tack! OBS: Om du upptäcker några misstag i denna annons, vänligen meddela mig innan du lägger ett bud. Det är budgivarens ansvar att läsa hela auktionen och studera bilderna noggrant innan budgivning. LÅT INTE DEN HÄR ARBETET SLIPPA BUD I DAG! Studera gärna bilder. De är av faktiska objekt du kommer att få. Internationella budgivare läs villkoren nedan. Inte vad du letar efter? Kolla in våra andra auktioner!


Ace Pawn avslutar inte auktionerna tidigt. E-postmeddelanden som begär sådant kommer inte att få något svar. INGA andra betalningsmetoder kommer att accepteras från och med nu. Såvida varan inte hämtas i vår butik. VI LEVERAR ENDAST TILL PAYPAL BEKRÄFTADE ADRESSER SÅ SE TILL DIN POSTADRESSE. Fina gamla instrument. Båda har mycket små klyftor runt mundelen som jag har försökt få på bilder.


ANTIK RUDALL CARTE TRÄFLÖTTPATENT MASSIV SILVERNYCKEL. EN ANTIK RUDALL CARTE FLÖT. KOMMER I ORIGINAL SAMETSFODRAD LÅDA. DEN HÄR DELEN MÄTER NÄR ALLA GÅR TILLSAMMANS MÄTER DEN 65 CM LÅNG. SKICKET ÄR GOTT UTAN INGEN SPLIT ALLS OCH ALLA DELAR PASSAR SNUGGLEY TILLSAMMANS, DET ENDA FEL ÄR PÅ ÄNDEN TRÄ SLUT BILD 9 SOM HAR EN LITEN DEL SAKNAS OCH DESSA ÄR LÄTT ATT LÄNTA. fler BILDER FRÅGA. Listad på uppdrag av Oxfam. Till vem denna flöjt gavs i en av deras butiker.


Ber om ursäkt till de som budade tidigare men jag har varit tvungen att lista om och ska börja om där vi slutade, med en 3-dagars auktion. Detta är en Rudall Rose Carte 8-tangenter flöjt. Kokusträ med tyska silvernycklar. Tennpluggar för låg C och C Tillverkad i Flöjten är i utmärkt skick. Ingen av nycklarna visar några tecken på skada eller reparation. Skadan på träet är minimal: ett block har en liten reparation och ett annat har någon gång bytts ut; det finns ett litet hack i kronan och ett reparerat hårfäste i pipan - allt verkar välgjorda och stabila.


Annars är träet felfritt. Embouchuren är fortfarande kraftigt mer definierad och oförändrad. Vi har rengjort och oljat denna flöjt och monterat nya kuddar. Den spelar med ett lagom stort ljud. Total längd Kommer i originalkartong. Träet är bra även om beklädnaden är smutsig och gångjärnet nästan slitet - ett lämpligt fodral för renovering av hemmet!


Detta är en chans att skaffa en klassisk flöjt i utmärkt skick. Servad och vadderad - redo att spela. För mer info besök: http:www. Alla ventiler rör sig fritt. Tillverkad i England. Serienummer: OSÄKER OM ORIGINAL FALL. Kom ihåg gratis UK P och P. Kan även skickas över hela världen. Vackert Rudall Carte Boehm System Flöjtpatent med solid silvermekanism, säljs i utmärkt skick utan sprickor. Detta är ett sällsynt tillfälle att köpa en vacker vintageflöjt.


Från en av Storbritanniens ikoniska tillverkare. Jag har inte gjort något med denna flöjt förutom att rensa upp den lite och resultatet är fantastiskt, som ni kan se på bilderna. Den behöver en översyn och byte av huvudkronan, eftersom den är skadad som du kan se på bilderna.


Flöjten mäter Stämsliden Tenon på kroppen, mäter 3cm. Jag kan inte kommentera tonhöjd, men dessa är "vanligtvis" höga. Denna flöjt är prissatt att sälja och är överlägset billigast på Ebay och i superbt originalskick. mer är inte expert på Rudall Carte. Men jag har haft några tidigare och Boehm-patentet är en mer sällsynt modell att hitta. Fodralet är förfallet men det är original.


Denna har uppenbarligen vårdats och underhållits tidigare och förutom kronan är den i utmärkt skick för sin ålder och viktigare, den har inga sprickor.


BESÖK LONDON FLUTES WEBBPLATS FÖR HELA SORTIMENTET OCH BETALNINGSALTERNATIV Vänligen arrangera att du kommer och provar flöjten på din fritid. Jag har inget intresse av att spelare har fel instrument och är stolt över att se till att mina råd är opartiska. SKA DU INTE KUNNA PROVA FLÖTTEN INNAN DU KÖP OCH ÄR OSÄKER OM ATT KÖPA FRÅN EBAY DÅ ERBJUDER JAG EN FULL ÅTERBETALNING OM DU BESTÄMMER ATT FLÖTTEN INTE ÄR IDEAL. ALLA MINA FLÖTAR ERBJUDAS SUPERBRA.


Flöjt - Rudall Carte - 'Sonata NS'. Jag har inte spelat den här flöjten och är ingen specialist men klaviaturen verkar OK för mig och alla pads finns där - hur bra den spelar kan jag inte säga. Rudall Carte Flöjt nr. Hittade på min hemvind i låda med finaste champagner. Skick enligt bilder. Inget att dölja. Beräknat tillverkningsår är baserat på beräkningar ca 13 enheter gjorda per år Saknar en bit. Har någon spricka på kanten allt fångat annat än att inget annat att nämna. Den bortgångne Malcolm Forsyth och kommer med ett härkomstbrev från sin fru.


Detta instrument ägdes och underhålls med kärlek av Mr. Forsyth under större delen av sitt liv och är i utmärkt skick. Utan några sprickor eller fläckar alls. Den har genomgått en grundläggande översyn av den holländska specialisten Ton Kooiman och är spelbar som den är. Men den nya ägaren kommer förmodligen att vilja byta ut kuddarna någon gång för att få den till optimalt skick.


Den har inte spelats sedan dess ägare gick bort. Ställ gärna frågor så ska jag göra mitt bästa för att svara. Inom gränserna för min kunskap.


Porto kommer att vara det faktiska belopp som debiteras på Post more Office eller budfirma. Plus eventuell tillämplig försäkring. Vänligen bortse från Ebay-kalkylatorn, eftersom den INTE är korrekt. Tack för visat intresse och glad budgivning.


Rudall Carte Wood Boehm Flute - tonhöjd, helrenoverad. Ltd flöjt gjordes runt i en vacker cocuswood och med sterling silver nycklar. Huvudleden är helfodrad och är något tunnare än jag är van vid att se på trä boehm flöjter. Den ursprungliga ägaren gjorde några modifieringar av nyckelverket som du kan se. Mest troligt av ergonomiska skäl. C-touchen har en frihetskrona lödd på, som jag har lämnat som den är, g-tangentens touch förlängdes en aning, och två nycklar har krysskläckning till dem.


Kryckaggregatet flyttades troligen samtidigt, men den ursprungliga kryckan har gått förlorad sedan dess. Denna flöjt har fått alla nya kuddar och korkar, och 2 fjädrar har bytts ut. Den spelar med ett underbart sångljud - 3:e och 4:e oktaven är helt enkelt fantastiska. D4:an dyker ut kristallklart, precis som om det var en G3. Intonationen på denna flöjt är oklanderlig på , vilket mer är fantastiskt med tanke på när den gjordes. Om du känner till Rudall Carte-flöjter vet du att det finns olika kvalitetsnivåer på dem.


De med de större tangenterna är mer mellanliggande instrument. Du ser inte sådana här dyka upp ofta - de är av professionell kvalitet; flöjterna folk hänger på. Flöjten kommer med vad som kan vara originalet - fullt fungerande.


Jag har lagt lite ihoprullad pappershandduk i skarven så att inget tryck sätts på g-tangenten när den är i fodralet.


Det finns en reparerad mycket tunn hårlinje på baksidan av huvudleden och en liten gammal sprickreparation vid d-tangenten på foten. Utöver det. Träet är underbart. Serienummer är Ljudlängd är mm. Den spelar vackert med huvudet hela vägen in. Embouchure åtgärder En videodemonstration av denna flöjt finns här: Denna flöjt kommer från ett rökfritt hem.


Ställ alla frågor innan du klickar på köp det nu eller lämnar ett erbjudande. Returer accepteras inom 14 dagar.


Köparen står för returfrakten. Originalfraktavgifter kan inte återbetalas. Jag tar inte emot returer från. Ingen nyckel Den jul på BST. London Flute med sitt fodral och en extra väska. Det står "Sonata NS" Det verkar vara i gott skick men jag är ingen expert på musikinstrument. se bilder Säljes utan reservation. Titta gärna på alla bilder. Om du har några frågor maila mig.


Lycka till. Ingen reserv! Betalning: Inom 3 dagar. Paypal eller check. Frakt; Paketpost eller Priority inom USA. Denna avgift inkluderar porto. Förpackning och försäkring, som krävs. International, vänligen maila mig för en offert. ALLA MINA AUKTIONER ÄR SÄKTA AUKTIONER.


JAG KÖPER ALLA MINA VAROR PÅ LOKAL FASTIGHETSFÖRSÄLJNING OCH FÖRSÖKER ATT HITTA OVENLIGA OCH UNIKA VAROR FÖR DIG. DÄRFÖR ÄR ALLA ARTIKLAR ALL FÖRSÄLJNING ÄR SLUTLIG. INGEN RETUR. RUDALL CARTE TRÄFLÖT I SUPERBART ORIGINALSKICK. FLÖTTEN ÄR EN AV DE BÄSTA JAG HAR SETT FÖR SIN ÅLDER OCH ÄR I UNDERBART SKICK SOM BEHÅLLER ALLA SINA ORIGINAL KODAR OCH KORKAR SOM SER ATT VARA I FIN SKICK. PORTOKOSTNADER I VÄRLDEN SKULLE BLI; EUROPA £ AMERICA £ Rudall Carte Gold Plated Graduate Series 80 Flute.


Detta är en guldpläterad flöjt av Rudall Carte. Graduate Series Den har rengjorts. Oljad och har några nya kuddar. Observera: Det kommer att behöva stämmas och eventuell tangentjustering för att komma upp till spelbar standard, annars är det en snygg flöjt utan synliga bucklor. Det är något mycket smärre pläteringsslitage. Jag har en bra solid ren väska. Jag vet inte att det är ålder eller något annat om det så jag säljer det som säljs som sett. Utländska budgivare vänligen maila mig för porto till ditt land.


Donatorer som ger oss sin donation vill att vi ska få ut så mycket som möjligt av deras donationer. Av denna anledning erbjuder vi bara "Köp det nu" på utvalda annonser och "Auktion" för resten av föremålen. Om vi ​​inte har erbjudit "Köp det nu", fråga inte eftersom vi låter auktionen köras för att ge alla chansen att bjuda. Vi ber att betalning sker inom 7 dagar från slutet av mer information via PayPal och kommer endast att skickas till din registrerade Paypal-adress. Vi skickar varor inom 48 timmar efter mottagande av betalning.


Alla varor som säljs för över £50 kommer att skickas via "Signade för leverans" eller "Internationellt signerade för" för att säkerställa att de är tillräckligt försäkrade mot förlust under transport. Sense på eBay Detta är den officiella eBay-butiken för Sense Charity. Intäkterna från försäljningen av eventuella varor i vår butik går direkt till vårt ändamål.


Om du inte har hittat något i vår butik och fortfarande vill stödja oss, använd PayPal-donationsknappen nedan. Drivs av ec2. ANTIK RUDALL CARTE PICCOLO FLÖT MYCKET SNYGGT HÅRDTrä ANTIK PICCOLO Detta märke verkar vara eftertraktat Jag kan inte hitta en annan exakt likadan så kan vara en knapp gammal modell Kommer i en gammal kartong som ser ut att vara original men har ingen etikett. Flöjten ser komplett ut även om den övre delen är väldigt lös när den monteras ihop, jag tror att den bara behöver lite vispning eller kork för att få den att passa ordentligt.


Det finns en fin rak repa eller hårfäste i det kortaste träpartiet. SE TILL ATT DET ÄR DU SOM FÅR DESSA ARTIKLAR. DET HÄNDER VARJE VECKA!


mer Se till att lägga till oss i din! PERSONLIGA KONTROLLER OCH POSTORDRAR ACCEPTERAS ENDAST FRÅN UKKARE. VI SKICKER ALLA ARTIKEL ÖVERALLT I VÄRLDEN OCH GÖR DET OFTA, BE OM EN FRAKTOFFERT OM INTE REDAN ANGITS I LISTAN. OM DU ÄR MISSNÖJD MED DENNA KOSTNAD, GÖR INTE BUD, TACK.


VI KOMBINERAR PORTO FÖR FLERA KÖP FÖR ATT MINSKA KOSTNADERNA. DETTA TÄCKAR OCKSÅ FÖRSÄKRING. OM DU HAR NÅGRA FRÅGOR, TA KONTAKT, VIA FRÅGA SÄLJAREN EN FRÅGELÄNK GENOM EBAY VI SKA SVARAR ASAP.


Många tack för att du tittade. Den oktober på BST. Rudall Carte piccolo huvudled. En bra Rudall Carte piccolo huvudled. Inga synliga skador eller sprickor, den är väldigt gammal och väldigt eftertraktad. Denna Rudall Carte träflöjt är ett slutet hål. Huvud- och nedre fogar av flöjt är mycket bra utan sprickor eller stift i träet. Huvudleden har en lång 7 tums spricka som löper på längden cirka 1 tum bort från tonhålet.


Detta påverkar inte flöjtens spelbarhet. Eftersom insidan av huvudleden är fodrad med ett metallrör i hela längden. se bilder för detaljer. Alla tangenter är i gott skick och är lätta att flytta.


Tonhål ser ut att vara i mer mycket bra skick. Det finns några mindre repor i träkroppen, men överlag ser träet väldigt bra ut. Pads är mycket gamla, så flöjten kommer att behöva ett komplett pad jobb. Kolla längst ner i denna lista för fler bilder på flöjten. Denna flöjt i hög tonhöjd. Men jag är inte säker. Med huvudleden intryckt hela vägen i mitten spelar A på runt mhz när den värmts upp. Om du drar ut huvudleden ca 10 mm så går tonhöjden ner till runt jag är egentligen ingen flöjtspelare, så en erfaren spelare kanske lättare kan få ner tonhöjden.


Här är en intressant artikel och diagram om tonhöjden på en annan Rudall-flöjt. Det matchar bilder av andra originalfodral på Internet.


Din tillfredsställelse är garanterad med detta köp. Om du inte är nöjd med ditt köp. Du kan returnera den för full återbetalning. Köparen betalar returfrakt Vänligen kontakta mig inom 3 dagar om du vill returnera instrumentet. Tveka inte att ställa alla frågor du kan ha. Instrumentet kommer att vara väl packat för att säkerställa säker transport. Alla former av pa.


Bigio huvudled, översyn C. En av de bästa av Rudall Carte-arbetarna och såldes till Daniel S. Wood, den första flöjten i London Symphony" enligt Rober Bigio. Robert Bigio-huvudleden gjordes speciellt för denna flöjt i Flöjten har ägts av mig själv sedan dess och embouchuren har skyddats.


Clifford Tredick renoverade flöjten i Flöjten valdes ut och spelades i en mästarrecital vid University of Florida. Denna flöjt kommer med ett skyddsfodral i canvas samt originalfodral och huvudfog. Vintage Lot träflöjt med Rudall Carte huvudled. En fin träflöjt med nickelnyckel märkt I. Levereras med ett Rudall Carte trähuvud. Stängt hål in-line; stängd G skarp. Flöjtkroppen och foten är i mycket gott skick utan sprickor i träet.


Nyckelarbetet uppvisar minimalt slitage i sidled och det finns inga fula eller på annat sätt gamla reparationer. Rudall Carte huvudled. Vilket är en mycket bra match, har en reparerad crack och flera marker från kronan- påverkar inte spelandet. Den här flöjten kommer att behöva några nya pads. Trillkuddarna är skjutna så det går inte att spela flöjt för tillfället. Men när dessa och några av de andra plattorna har bytts ut borde flöjten vara ett bra spelinstrument. Det finns flera liknande Isadore Lot-flöjter på eBay för tillfället som går för bra pengar.


Så detta kommer att vara en bra investering för någon som kan utföra det arbete som krävs. mer Ljudlängd Kommer i ett misshandlat fodral som gör jobbet. Antik Rudall Carte, silverflöjt behöver fullständig restaurering. Antik Rudall Carte Silver Flute behöver fullständig restaurering säljs som sett se bilder har sitt hårda fodral. rudall carte och co radliffe modell rosenträ flöjt. läderfodrad rudall carte och co radcliff modell flöjt alla skarvar märkta verkar vara i gott skick jag kan inte se några skador alls fall delad vid gångjärnskuddar ser ok ut men kan behöva göras inom en snar framtid.


I gott skick för ålder men har ytligt slitage som är konsekvent vid normal användning och skulle ha nytta av en rengöring. Rudall Carte Cocuswood Boehm C Flute Nickel Silver Keys Lovely Case Needs COA. Denna underbara Rudall Carte-flöjt är ett bra exempel på fint hantverk från tidigare dagar. Denna speciella flöjt är gjord av cocuswood med tyskt nysilvernyckelarbete. Nycklar med stängda hål, stängda G-klarinettliknande spetsiga nycklar Rudall använde den här stilen för alla sina modeller med dubbla rullar i nysilvernyckel på fotleden och C-to-B trillnyckel.


Den monterades bara ihop och provades mer en gång innan den sedan dess satt i väskan. Vi kan se att det varierar mycket:. Det är frestande att anta att introduktionen av Boehms instrument orsakade nedgången i intresset för 8-tangenters flöjter från ungefär den tiden, men vi skulle behöva se försäljningssiffror för dessa instrument innan en sådan slutsats kan dras säkert.


Det är intressant att notera att patenthuvudet patenterades och dess tillverkning fortsatte fram till 60-talet. Var detta ett försök att ta tillbaka marknadsandelar?


Återigen är det frestande att se den kraftiga nedgången till följd av introduktionen av Boehms cylindriska flöjt. Återigen skulle en granskning av försäljningssiffrorna för det nya instrumentet vara till hjälp. Det var uppenbarligen en period av omvälvning för företaget, med införandet av Carte och flera adressändringar runt den tiden, utöver de förändringar som måste ha varit nödvändiga för att ta sig an tillverkningen av det mycket mer komplexa instrumentet. Längden på delarna och placeringen av fingerhålen tycks variera mycket lite mellan instrument i hela serienummerområdet.


Detta är en viss mening - trots allt definierar spelarens händer till viss del vad som är möjligt när det gäller räckvidd. Det tyder på att vi måste titta mer på borrprofiler och fingerhålsstorlekar för att skilja mellan modellerna. Högra fingerhålen verkar variera mest, med F varierar till exempel från cirka 8 till cirka 11 mm. Tidiga data verkar tyda på starka kluster runt 8 och 10 mm.


Dessa kan vara våra tidigaste indikationer på diskreta och populära "modeller". Tabellen nedan illustrerar hur instrumenten med små, medelstora och stora hål är fördelade över tiden. Vänster ände börjar vid serienummer , det mittersta stora hålet är Nej och det högra längst flöjt är Footjoint nycklar för C och C verkar vanligtvis involvera tennpluggar som stängs på metallplattor som skruvas fast i träet.


Eb-tangenten varierar mellan varianten av tennplugg eller är densamma som resten av tangenterna på instrumentet. Ovanliga nycklar dvs. de som inte ingår i den "normala" 8-nyckelskontingenten som hittills rapporterats inkluderar:. Som nämnts ovan varierar längden på kroppssektionerna och placeringen av fingerhål endast något.


Ett fascinerande mönster framträder dock med längden på fotleden. De tidigaste instrumenten var nästan mm och tog sig gradvis ner till cirka mm gånger cirka No c. De slog sig ner i detta område till cirka No c , varpå de plötsligt förkortades till drygt mm. Här händer förmodligen två saker. Visst ökar flöjternas tonhöjd.


Minskning av "plattfotssyndrom" är förmodligen den andra bidragsgivaren. Under den period som omfattades, fram till slutet av århundradet, steg tonhöjden dramatiskt, för att sedan sjunka när brittisk hög tonhöjd övergavs förutom av militärband runt omkring. Vi såg den effekten i de snabbt minskande längderna på foten, ovanför. Vi kan också förvänta oss att se detta som en betydande förändring av längden på andra delar av flöjten, såsom avståndet mellan hål 1 och 6, och avståndet mellan embouchure och det första hålet.


Uppgifterna ger inte vad vi kan förvänta oss. I grafen nedan anges avståndet mellan första och sjätte hålet i marin. Även om vi kan förvänta oss att den sjunker under perioden och sedan återhämtar sig något i slutet, ökar den generellt något. Vi återkommer till det. Vi förväntar oss att avståndet från embouchure till första hål skulle sjunka mycket markant för att tillgodose den högre stigningen mot slutet av perioden, men data visar bara en svag drift på cirka 5 mm nedåt.


Enligt den gamla tumregeln, 1 mm per Hertz, antyder det endast en variation på 5 Hz i tonhöjd, medan våra andra studier tyder på att en variation på mer än 20 Hz inträffade.


Detta kan förmodligen enkelt förklaras - de mycket långa avstämningssliderna som tillhandahålls kunde redan täcka hela området av tonhöjder som sannolikt kommer att påträffas, så det fanns inget behov av att minska avståndet mellan embouchure och hål 1 när tonhöjden steg - tryck bara på sliden i lite mer.


Som vi ska se senare ökar också storleken på embouchurehålet, vilket skärper flöjten avsevärt. Men det är inte så lätt att bortförklara den lilla ökningen av avståndet från hål 1 till hål 6 vid en tidpunkt då tonhöjden stiger och det borde ske en markant minskning. Vad mer som händer? Kunde Rudalls ha använt fingerhålsstorlek snarare än fingerhålsavstånd för att tillåta ökad tonhöjd?


Om så är fallet skulle vi förvänta oss hål i botten av flöjten, dvs. hål 5 och 6, F och E för att öka, eller hål i toppen, hål 1 och 2, C och B, för att minska i diameter, eller lite av båda.


Det visar sig att alla hål ökar i diameter under perioden, även om det blir svårt att tolka då det förekommer en blandning av stora och små hålflöjter förr.


För att komma runt det problemet är det säkrare att titta på förhållandena mellan hålstorlekarna snarare än deras absoluta värden. När vi gör det, i grafen nedan, ser vi att hålen i botten av röret ökar betydligt mer än hålen i toppen av röret. I blått ser vi förhållandet mellan diametrarna för hål 6 och hål 1. I rött ser vi förhållandet mellan hål 5 och 2. Men det finns också något annat som kommer att skärpa flöjtens låga toner allt eftersom århundradet fortskrider - de förkortande fötterna vi såg uppe vid "On foot length".


Särskilt E-lappen som produceras från ett mycket litet hål är mycket känslig för hur långt bort dess närmaste ventilationsstöd är. Det ventileringsstödet blir Eb om du öppnar det när du spelar E eller D hålet där C pad är om du inte gör det. Båda dessa flyttar sig mycket närmare E allt eftersom århundradet fortskrider.


Kombinationen av dessa olika effekter förklarar förmodligen varför C -E-längden måste ökas för att förhindra att E blir för skarpt. Vi kan se att den längsgående längden ökade från omkring. Den korta axeln verkar i allmänhet ha legat mellan 10 och 11 mm. Genom att bestämma den bästa stigningen för lätt tillgängliga räfflor och skalningslängder är det möjligt att uppskatta designstigningen för räfflor i studien.

No comments:

Post a Comment